Om psykologisk
rådgivning

Livet kan være absolut vidunderligt og absolut rædselsfuldt og er oftest lidt af det hele. Sådan er det. Nu er vi her – og har sammen og hver for sig drømme og længsler og håb for det, der gerne må ske. Nogle gange klarer vi det alene. Andre gange har vi brug for nogen at tale med. Det er mit arbejde – og jeg holder meget af det!

Det er relativt nemt at komme til at føle sig forkert eller i vejen eller ensom. For der er meget at tænke over i livet. Meget at tage sig af. Mange hensyn at tage. Og der kan ske så meget: Sygdom, ulykker, konflikter, ufred, død – og relationer kan blive trælse og anstrengende. Og der er ofte så meget, man bør – så mange uformelle spilleregler, man måske prøver at leve op til.

Som psykolog lever jeg af at tale med mennesker. Det kan man gøre på mange måder: lytte, svare, stille spørgsmål, rådgive, undre sig, rose og anerkende. Nogle er mest til det ene, andre mest til det andet. Det finder vi ud af!

Først og fremmest ved jeg meget om livet med alvorlig sygdom – som patient eller som pårørende. I fagsprog kalder man det sundhedspsykologi, og sundhedspsykologi er omdrejningspunktet i mit arbejdsliv. Det kan være kræft, sklerose, gigt, hjertesygdom, ALS eller noget andet, der gør ondt – i krop og/eller sjæl. Træthed, bivirkninger af medicin, familieliv, smerter: det hele blander sig sammen og kan gøre en ellers almindelig hverdag tung og anstrengende.

Og så ved jeg meget om menneskers måde at forholde sig til sygdom på. Hvad der virker godt. Og hvad der ikke virker så godt. Enhver må finde sin egen vej – men nogle strategier giver mindre tristhed og mindre angst end andre.

En samtale med mig kan handle om alt, hvad der har med menneskelivet at gøre: håb og drømme, frygt og bæven, længsler og ængstelse, gode og dårlige relationer, sorg og sårbarhed. Men mindre kan også gøre det: bolig, kost, arbejde, familie og bevægelse spiller en væsentlig rolle for menneskers mentale helbred, så i en samtale med mig kommer det som regel også på bordet.

Hos mig kommer mennesker med depression, med angst, med meningsløshed og usikkerhed, med bekymringer og tvivl – og mennesker, der af mange grunde har følgeskab af sorg. Alle er velkommen.

Spørgsmål? Kontakt mig i dag.

Undlad venligst personfølsomme oplysninger. Tak.