Om foredrag og undervisning

Jeg er vild med at holde foredrag og undervise. Et kort oplæg eller flere dages undervisning – kontakt mig gerne, så finder vi ud af det!

Foredrag

Omsorgstræthed – eller træt af rammerne for omsorg? Foredraget handler om slitage og håb. Mange mennesker arbejder med omsorg for andre: fysisk omsorg, psykisk omsorg, social omsorg, åndelig omsorg, juridisk omsorg – og mere til. Det kan være fantastisk. Og det kan være meget hårdt og anstrengende og måske endda give lyst til at løbe fra det hele. Omsorgstræthed er blevet et moderne begreb til at beskrive, hvad kan ske i og mellem mennesker, der arbejder med omsorg. Vi skal tage omsorgstræthed meget alvorligt – men begrebet er måske ikke det bedste at gøre det med. Omsorg for omsorg kræver gode begreber og en fælles indsats!

Det sidste asyl. Foredraget handler om sorg. Vi bliver født, vi lever, vi dør. Og andre sørger over og med os. Foredraget handler om sorg – som det, der har med livet at gøre. Og som psykologer og andre desværre fik gjort til en diagnose. Sorgen var ellers det sidste asyl for moderne mennesker i dødens nærvær

20 år alene hjemme. Foredraget handler om de mange sjove, alvorsfulde, voldsomme og underfundige oplevelser, jeg har haft gennem 20 år i det danske sundhedsvæsen uden andre psykologer som kollega. Så mange skønne og dejlige og syge og mærkelige og skæve mennesker har jeg mødt – og jeg har lært så meget om menneskers forhold til liv og til død. I foredraget brydes ingen tavshedspligt – historier om mennesker kommer til live. Der er noget at genkende sig i. Foredraget handler ikke om kræft og død – men om liv og latter.

Den svære samtale. Foredraget handler om noget, mange taler om – særligt i sundhedsvæsnet. Den svære samtale dækker over mangt og meget, og mange læger og sygeplejersker har været på kursus i den svære samtale. Men hvad er det mon egentlig, der er så svært? Og er det overhovedet svært? I mine øjne har meget psykologi været med til at gøre den svære samtale mere svær end højst nødvendigt. Der er så mange krav og forestillinger om, hvad der skal til. Jeg kommer med mine bud på noget, der måske kan gøre det svære lettere eller udholdeligt.

Undervisning

Alt om sundhedspsykologi, kommunikation og palliation kan arrangeres. Det kan være undervisning med mig alene. Eller med skuespiller(e), hvor vi træner og lærer af hinanden. Eller med gode og kloge kolleger, jeg har og kender: Præster, læger, psykologer og så videre.

Velkommen til!

Spørgsmål? Kontakt mig i dag.

Undlad venligst personfølsomme oplysninger. Tak.